...
Det er noe dritt å bli syk på ferien. Rundt 40.000 havner «på ramma» under ferieoppholdet. Foto: Terje Pedersen, ANB

Dette frykter menn

Å være macho betyr ikke en dritt om dette skjer under ferien.

Publisert 03.06.2012 kl 10:59 Oppdatert 03.06.2012 kl 15:58

Tips en venn på e-post:Å ta seg av bekymringene er kvinnenes jobb, heter det. Men det hjelper lite å være macho om du blir syk under ferien. Og en av fire menn frykter akkurat det, ifølge en undersøkelse gjort av InFact for Idoform.

Kvinnene er bare ørlite mer bekymret over sykdom, mer bestemt er det 27 prosent av kvinnene som frykter sykdom under ferien.

Totalt 45 prosent anser sykdom som det mest ødeleggende for ferien, og det er betydelig mer enn både støyende natteliv, ekle hoteller eller tyverier for den saks skyld.

Det er ikke tilfeldig at ferierende nordmenn bekymrer seg for sykdom. For mange er klok av skade. Hvert år blir rundt 4.000 nordmenn innlagt på sykehus på grunn av en kranglende feriemage. Opp mot 40.000 sliter med magen under ferien, men klarer å unngå tur til sykehuset.

Hvilken landsdel bekymrer seg mest? Jo, folk fra Midt-Norge er det mest nervøse. Her bekymrer 31 prosent seg for feriesykdom, mens de mest bekymringsfrie finner vi blant de urbane i hovedstaden. 58,5 prosent svarer at sykdom på ferien overhodet ikke bekymrer dem.

Smertestillende i toalettveska

Hva har vi med oss i reiseapoteket da? Smertestillende er vinneren, noe 71 prosent drar meg seg på tur. Det gode gamle plasteret kommer på andreplass med 66 prosent, mens bronsen går til antibac eller desinfiserende middel.

Middel mot magesmerter, probiotika eller melkesyrebakterier, er det bare 19 prosent som har med seg i reiseapoteket. De er iallfall litt mer sikret mot at ferien skal gå i dass enn de resterende 71 prosentene. (ANB)

På forsiden nå


...

Føret varte påska ut på Vestmarka

Skiføret varer til påske. Blant mose og lyng dukket skisporene på Vestmarka opp.

Hvem skjuler seg under kappa?

Steffen får vite en sannhet som er vanskelig å tro på, i den aller siste episoden av Glåmdalens påskekrim.

...

Påskequiz - 1. påskedag

Svar korrekt på ti spørsmål og bli med i trekningen av et gavekort!

Ta quizen!

...

Via Dolorosa - en kulturell oase og mål for pilegrimer i påsken

Brutalt vakker og forførisk. Jerusalem, byen som omtales som verdens mest fascinerende by. Etter 3000 år med kulturelle og religiøse konflikter, fanatisme og gjenoppbygging.