...
Samsung er klar til å saksøke Apple for brudd på Samsungs LTE-patenter. Bildet viser Iphone 4S Foto: Apple/ANB/Illustrasjon

Apple kan bli saksøkt for iPhone 5

Samsung og HTCs patenter kan stikke kjepper i Apple-hjulene.

Publisert 11.09.2012 kl 13:55 Oppdatert 11.09.2012 kl 13:55

Tips en venn på e-post:[Teknofil.no] Samsung holder pusten foran Apples lansering av iPhone 5 onsdag kveld. Samsung eier nemlig flere patenter knyttet til LTE-teknologien («4G»), og det går rykter om at iPhone 5 vil få støtte for LTE.

Hvis dette stemmer, står Samsung klar til å saksøke Apple for brudd på Samsungs LTE-patenter. Det skriver det sør-koreanske nettstedet Korea Times.

– Det er riktig at Samsung Electronics har bestemt seg for å gå til umiddelbare rettslige skritt mot Apple. Land i Europa og til og med Apples hjemmebane, USA, er våre primære mål, sier en kilde til avisen.

Ifølge ryktene skal iPhone 5 få LTE-støtte som skal fungere over hele verden – ikke bare på frekvensbåndene som brukes i USA, skriver Teknofil.no.


Også HTC har LTE-patenter

Det er ikke bare Samsung som sitter på LTE-patenter. Apple er allerede saksøkt av HTC for brudd på patenter knyttet til LTE.

HTC mener Apple bryter med deres LTE-patenter, og fikk nylig støtte fra en dommer i USA som mener patentene antagelig er gyldige. Apple ønsket å få kjent patentene ugyldige, men har ikke lykkes med det.

En seier for HTC i denne patentstriden kan føre til et forbud mot å importere den nye iPhone-modellen til USA, hvis den kommer med LTE. Importforbudet kan også ramme den nyeste iPad-en.

Det ble for øvrig nylig kjent at Apple er i ferd med å fase ut Samsung som leverandør av komponenter, og det dårlige samarbeidsklimaet mellom to to selskapene kan være årsaken.

(ANB)

På forsiden nå


...

Gjennomtrekk døgnet rundt

Vifter er vifter. De kjøler ikke ned lufta, men gjør det litt mer levelig.

Har du litt vel hete dager for tida? Tips oss om varme arbeidsplasser på nett@glomdalen.no eller GLTIPS til 2005!

...

Meteoritt-mystikk

Kai Vangen fra Sagstua så et hvitt lysglimt på himmelen mandag kveld. Hos Ove Hansen på Åbogen datt en kule ned anslagsvis 200 meter fra huset hans. På Elverum så Kristian Storhagen en fallende ildkule.

...

Tatt i fartskontroll - skyldte på tunge sko

UP får mange «gode» forklaringer fra bilister som kjører for fort.

...

Mange lovbrudd ga fengsel

ÅSNES: 40-åringen er dømt til fengsel i 11 måneder for tyveri, heleri, forsøk på tyveri, narkobruk og kjøring uten førerkort.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 3876354271


Varnish cache server

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 3876354271


Varnish cache server