...
Per Edgar Kokkvold mener Anders Behring Breivik ikke har krav på ytringsfrihet. Foto: Terje Pedersen, ANB

Mener Breivik må strupes

Anders Behring Breiviks handlinger fratar ham retten til å delta i den offentlige debatt.

Publisert 26.06.2012 kl 06:51 Oppdatert 26.06.2012 kl 07:44

Tips en venn på e-post:

Det mener Presseforbundets generalsekretær Per Edgar Kokkvold.

I motsetning til den antirasistiske foreningen Vepsen, som forsvarer Breiviks rett til å ytre seg fra cella, mener Kokkvold at Breivik må strupes, skriver Klassekampen.

– Anders Behring Breivik har ingen rett til ytringsfrihet. Han har meldt seg ut av det offentlige ordskiftet. Hans handlinger fratar ham retten til å delta som likeverdig i den offentlige samtale, sier Kokkvold til avisen.

Han har tidligere omtalt seg selv som ytringsfrihetsfundamentalist, men mener altså at ytringsfriheten ikke gjelder for mannen som sto bak terrorhandlingene 22. juli i fjor.

– Jeg deler George Orwells definisjon av ytringsfriheten: «Hvis frihet skal ha noen mening, så må den bety frihet til å si det andre ikke liker å høre.» Det er ikke det samme som frihet til å drepe mennesker man ikke liker, sier han.

Tor Bach i foreningen Vepsen mener på sin side at det ikke er noe prinsipielt i veien for at Breivik får komme til orde, for eksempel gjennom å åpne en Twitter-konto.

– Fordi det ikke skal være ett sett av menneskerettigheter for Breivik og et annet for andre. Når vi har gjennomført en forbilledlig administrert rettssak, og vist at systemet han ville slåss mot fungerer, så kan vi ikke komme etterpå og lage spesialregler for ham. Da gir vi ham bare rett, sier Bach. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Femte året på «are sia'»

Helt siden 1798 har Kongsvinger-marken vært arrangert på Festningssida, men for fem år siden ble Marken delt med «are sia'».

...

Da Ahus-ledelsen fikk se denne videoen kontaktet de et skadedyrfirma

Det han trodde var en Ahus-mus, viste seg å være noe helt annet.

...

Fikk gjennomslag for Solør-tanken

Ap og Sp stemte sammen. Dermed skal det utredes en Solør-kommune.

...

Sa fra seg millioner i parkeringsinntekter

Tidligere kommunetopper parkerte kommunestyrevedtak og gikk sin egen vei. Slik gikk Kongsvinger kommune glipp av millioninntekter.