...
Næringsminister Trond Giske har skrevet brev til indiske myndigheter. Foto: Terje Pedersen, ANB

Bruker Oljefondet for å løse Telenors India-sak

Næringsminister Trond Giske trekker inn både en løst barnevernssak og Oljefondet i et ferskt brev til Indias finansminister.

Publisert 19.05.2012 kl 21:08 Oppdatert 19.05.2012 kl 21:11

Tips en venn på e-post:I et forsøk på å forhindre at Telenor taper over 16 milliarder kroner i India har næringsminister Trond Giske de siste ukene blant annet vært i flere møter med indiske statsråder. I et brev til den Indiske finansministeren, Pranab Mukherjee, påpeker Giske at det har vært fremgang i to av sakene som ble diskutert på et møte de to hadde i påsken, skriver Aftenposten.

I brevet som er datert 12. mai, refereres det blant annet til et møte mellom Mukherjee og finansminister Sigbjørn Johnsen i Washington nylig, der Oljefondets investeringer i India sto på agendaen.

På spørsmål om Oljefondet vil kutte i investeringene i India hvis Telenor må trekke seg ut, svarer Giske at fondet ikke blir brukt i utenrikspolitisk øyemed.

– Men jeg tror alle private og offentlige fond vil tenke grundig gjennom sine investeringer i India hvis Telenor og andre teleselskaper taper milliarder. Det er viktig med trygge politiske rammevilkår, sier Giske til avisen.

Giske trekker også fram en barnevernssak som har kommet til en minnelig løsning. Et indisk par bosatt i Norge ble fratatt sine barn av barnevernet i fjor. Saken fikk stor oppmerksomhet i India. Nylig ble et familiemedlem tilkjent foreldreretten og barna er i India.

I brevet oppfordres det til å finne en løsning som gjør at Telenor kan fortsette. Det er Pranab Mukherjee som leder regjeringsutvalget som skal avgjøre vilkårene for en ny mobilauksjon. En avklaring er ventet i løpet av to uker. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

– Ring fra barkrakk nummer sju!

Hos Nord-Odal MC-klubb på Austvatn kan du lete som en gal etter dekning. Skal du ringe, er du nødt til å gå til barkrakk nummer sju.

Fikk snuse på fornuften

– Jeg skal ikke begynne med snus, sier Even Høgberget med fornuft. Han har fått et kurs i snusfornuft.

...

Tatt med 1.134 liter pappvin og 60 liter vodka

En Oslo-kar ble tatt med 1.134 liter vin og 60 liter vodka i Åsnes onsdag kveld.